Zaloguj | Zarejestruj | FAQ
Anonymous

layout jak zakodować ?

+ Odpowiedz

Posty: 4 Strona 1 z 1


layout jak zakodować ?

przez pies2 » Cz lut 27, 2014 11:29 am

czesc
wiem jak wstawić obrazek jpg, ale nie wiem jak zakodować layouta, jak się go układa jeśli chodzi o kolejność kodowania?
Avatar użytkownika

pies2

  • Posty: 57
  • Dołączył(a): Pn lut 17, 2014 12:24 pm

Re: layout jak zakodować ?

przez XainPro » Cz lut 27, 2014 11:34 am

sprawdzać
http://pl.html.net/tutorials/css/lesson9.php
Avatar użytkownika

XainPro

  • Posty: 3933
  • Dołączył(a): Pt lut 17, 2012 8:10 pm

Re: layout jak zakodować ?

przez pies2 » Cz lut 27, 2014 12:39 pm

jak się koduje szablon robiony w gimpie bez divów?
jak to porawić:

<html>
<head>
<title>strona1</title>
</head>

<body>

</body>
<div class="1">
<img src="gora.jpg"/><br>
</div>

<div class="3">
<img src="lewybok.jpg"/><br>
</div>
<div class="4">
<img src="prawybok.jpg"/><br>
</div>
<div class="2">
<img src="dol.jpg"/><br>
</div>

</html>
Avatar użytkownika

pies2

  • Posty: 57
  • Dołączył(a): Pn lut 17, 2014 12:24 pm

Re: layout jak zakodować ?

przez XainPro » Pt lut 28, 2014 8:58 am

GIMP ma opcję tak, ale photoshop mieć tę opcję Save for Web w
Avatar użytkownika

XainPro

  • Posty: 3933
  • Dołączył(a): Pt lut 17, 2012 8:10 pm


+ Odpowiedz

Strona 1 z 1